divendres, 20 de gener de 2017

TOT PREPARANT LA VOSTRA ESTADA AL CdA EMPÚRIES

Benvolguts companys,


A través del bloc us hem fet arribar els guions de continguts que treballarem a les diferents activitats que farem durant la vostra estada al Camp d’Aprenentatge Empúries. Així mateix també us hem enviat el material de presentació d’aquestes activitats per a l'alumnat. És molt convenient que ho treballeu a l’aula abans de venir. Recordeu-vos de portar imprès el quadern de síntesi que us hem enllaçat a la darrera entrada al blog, un per alumne, com a mínim.

Esperem que podrem gaudir de bon temps. Podeu comprovar-ho accedint al blog del CdA, on hi trobareu la previsió meteorològica pels propers 5 dies a l'Escala:


A totes les activitats us proporcionarem un quadern de camp amb un suport rígid per a facilitar l'escriptura que cal tornar en acabar. Cal, doncs, que cada alumne porti el seu material per a poder escriure: llapis o bolígraf, goma i maquineta.

En els itineraris que farem s’hi observen diferents tipus d’animals i de plantes, dels tres ecosistemes dels Aiguamolls (aigua solça, llaunes i salsures i ecosistema marí). Si algú pot portar prismàtics -petits, que pesin poc i que es puguin portar penjats al coll- és molt recomanable que ho faci, ja que el camp en pot deixar 15 i els han d’anar compartint. 
Sobretot als Aiguamolls, convé que vagin vestits amb colors discrets (verd, gris, marró) i procurin evitar les tonalitats més càlides com ara els vermells o els grocs vius: com més desapercebuts passem, més espècies podrem observar. 
En cap dels recorreguts no hi ha aigua potable, per tant, és necessari portar-la des de casa o des de l’alberg. Per això es recomana portar una motxilla (també per als pícnics) i una cantimplora.

Així mateix cal que us recordeu de portar, a més de la farmaciola tradicional per a les contingències que pugueu necessitar normalment, una altra de petita per a cada grup per poder portar a la motxilla durant les sortides, pel cas que sigui necessari fer alguna cura d’urgència. Recordeu que en aquesta època encara pot fer la calor suficient com perquè ens trobem amb uns quants mosquits, sobretot al matí

Si resumim el que és necessari portar: eines per a escriure (llapis o bolígraf, goma i maquineta); roba d’abric (l'aire de mar és traidor!); paravent, xubasquero, capelina o paraigua per a la pluja; gorra o barret per al sol, segons la meteorologia prevista. Cal dur també calçat adequat per a caminar; motxilla petita i cantimplora; i, qui pugui, uns prismàtics. Per part del Centre, una farmaciola petita per a cada grup amb les cures d’urgència per poder portar a la motxilla durant les sortides de camp.


Comptem que vindreu uns 32 alumnes aproximadament i dos professors. Farem, per tant, dos grups, que us agrairíem que portéssiu ja organitzats des de l'institut. També és convenient que ens digueu si hi ha algun grup amb un nivell diferent o si tots els grups tenen diversitat de nivells. En cas que el nombre d'alumnes no sigui el previst, us preguem que ens ho digueu tan bon punt ho sapigueu.

 Els prismàtics i, sobretot, els gps són aparells de valor considerable. L'alumnat és el responsable de fer-ne un bon ús. En cas contrari caldrà que reposi el material deteriorat o extraviat.

Us recordem que és imprescindible la presència d’un professor/a acompanyant per cada grup d’alumnes, ja que és qui ha de vetllar pel manteniment de l’ordre i la disciplina de l’alumnat. És recomanable, doncs, la presència d’un professor/a més que el nombre de grups de treball pel cas que hi hagi algun problema o algun accident lleu. En cap cas es farà una activitat amb un grup sense professor/a acompanyant. Si cal reduir el nombre de grups i l’augment de la ràtio d’alumnes no permet fer alguna de les activitats previstes, s’haurà de substituir per alguna altra.
 

El professorat del CdA sovint apliquem el sistema d’anar fent preguntes als alumnes destinades a detectar-ne els coneixements previs, i aprofitar les seves respostes, encertades o no, per conduir l’activitat i centrar-ne l’atenció. De vegades ens trobem amb professorat que s’inquieta amb aquest procediment. Volem remarcar que en cap cas no es tracta de judicar els coneixements de l’alumnat ni les metodologies del centre.

Com sabeu, heu de fer el pagament del preu públic de 3 € per alumne i dia (en el vostre cas, 15 € per alumne). Recomenem fer-ho el mateix dia d'arribar o al llarg de la vostra estada, és a dir, un cop sapigueu el nombre exacte d'alumnes que vénen. Recordeu que quan vingueu ens heu de portar complimentat el full d'inscripció definitiva  (signat i segellat pel director o directora del vostre centre) i un llistat amb tots els alumnes que vénen a l'estada. En aquest llistat hi haureu de fer constar l'alumnat amb exempcions o bonificacions al pagament del preu públic i, si n'hi hagués, hi haureu d'adjuntar la fotocòpia compulsada pel centre dels justificants d'aquestes exempcions o bonificacions. La informació necessària i el full d'inscripció ja els he enviat per correu electrònic a l'Alfons López.

Si teniu algun dubte, estem a la vostra disposició.

Eusebi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada